Krantenknipsel uit de Soesterbergse Courant.

 

 

dirigent Co Haring

Tijdens een informele nieuwjaarsbijeenkomst van het Caroluskoor droeg de scheidende dirigent Co Haring van het Caroluskoor het stokje over aan zijn opvolgster Toetie Nijs-van Daal. Dat gebeurde donderdagavond.


Dirigent Haring, officieel in dienst van de parochie Carolus Borromaeus, werd toegesproken door de voorzitter van het parochiebestuur Frans van Dillen. Voor zijn inzet kreeg hij een dinerbon, terwijl mevrouw Haring en Toet Nijs in de bloemetjes werden gezet.

Organist Theo Hes memoreerde middels een geluidsfragment de beroemde 'val van de scheresliep' tijdens het eerste concert dat Haring dirigeerde in 1985 en liet de nieuwe dirigent horen hoe het er soms op een repetitie aan toe kan gaan.

De tenoren, van wie sommigen onherkenbaar, deden een muzikale 'greep uit het leven' en een gecombineerde Frans-Groningse deputatie van de sopranen zong de scheidende dirigent toe.

Uit handen van de voorzitter van het koor mocht Co Haring een afscheidscadeau ontvangen in de vorm van een tafelaansteker met inscriptie.

 

 

 

Terugblik.

Co Haring nam na het overlijden van Bert van As, in januari 1985 het dirigentschap op zich en ontving op zijn beurt het voor het koor zo traditionele stokje uit handen van mevrouw Van As. Tijdens zijn tienjarig dirigentschap wist Haring een eigen stempel op het koor te drukken, dat naast de parochiŽle activiteiten medewerking verleende aan veel dorpsevenementen, zoals kerstsamenzang, dodenherdenking, schuifdeurenconcert en het afscheid van de Amerikanen. Een hoogtepunt in zijn loopbaan was het jubileumconcert in 1987, bij gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het koor. Het nu 158 jaar oude koor zal voor het eerst in zijn geschiedenis een vrouwelijke dirigent krijgen.

In de persoon van Toetie Nijs-van Daal haalt het koor heel wat muzikale kennis binnen en dat is maar goed ook, want het heeft een zwaar programma voor de boeg. Naast de voorbereidingen voor Pasen zal het Caroluskoor aandacht moeten besteden aan de gezangen voor de Dodenherdenking op 4 mei, die in dit jaar van 50 jaar bevrijding een speciaal karakter zal hebben. Vervolgens staat het koor voor het Bevrijdingsconcert, dat samen met het Luchtmachtmannenkoor op 6 mei in het Casino zal worden uitgevoerd.

terug naar nostalgie